زود انزالی یا انزال زودرس چیست؟ علائم، علل و روش درمان
- زود انزالی چیست؟
- انواع زود انزالی
- علائم زود انزالی
- علل زود انزالی
- تشخیص زود انزالی
- درمان زود انزالی
- تکنیک توقف-شروع برای درمان زود انزالی
- تکنیک فشار دادن برای درمان زود انزالی
- تمرینات کف لگن (تمرینات کگل) برای درمان زود انزالی
- کف لگن هیپرتونیک یا بیش فعال
- عوارض زود انزالی
- آیا زود انزالی بر باروری تأثیر می گذارد؟
- زود انزالی چیست؟ | انواع زود انزالی
- علائم زود انزالی | علل زود انزالی
- تشخیص و درمان زود انزالی
- تکنیک توقف-شروع برای درمان زود انزالی
- تکنیک فشار دادن برای درمان زود انزالی
- تمرینات کف لگن (تمرینات کگل) برای درمان زود انزالی
- کف لگن هیپرتونیک یا بیش فعال
- عوارض زود انزالی
- آیا زود انزالی بر باروری تأثیر می گذارد؟
انزال زودرس شایع ترین مشکل جنسی در جهان است و آمارها نشان میدهد که از هر سه مرد بین 18 تا 59 سال، یک نفر دچار زود انزالی است؛ اما از آنجا که مردان جوان معمولاً تمایلی به صحبت راجب این موضوع ندارند، ممکن است تعداد واقعی مبتلایان بیش از آنچه تخمین زده میشود، باشد.
هر مردی ممکن است در مقطعی از زندگی، زودتر از آنچه دوست دارد، به انزال برسد، اما اگر این اتفاق به طور مرتب تکرار شود و باعث مشکل در رابطه شود، به احتمال زیاد مشکل زود انزالی دارد.

خوشبختانه، روش هایی وجود دارد که میتوان در مورد انزال زودرس انجام داد، بنابراین نیازی نیست آن را پنهان کنید یا باعث نگرانی تان شود. تقویت عضلات کف لگن با استفاده از تمرینات کگل یکی از روش های مؤثر در بهبود انزال زودرس است.
زود انزالی چیست؟
اگر در حین فعالیت جنسی (رابطه با شریک جنسی و یا خود ارضایی)، مرد زودتر از 3 دقیقه به انزال برسد، به آن انزال زودرس یا زود انزالی می گویند. زود انزالی ممکن است مادام العمر یا اکتسابی باشد.
برخی از افراد و به خصوص مردان جوان به اشتباه و تحت تأثیر فیلم های پورن (پورنوگرافی)، گمان می کنند دچار مشکل در انزال هستند و زودتر از آنچه باید به انزال می رسند. بنابراین برای تشخیص وجود یا عدم وجود مشکل در به انزال رسیدن، مهم است که وضعیت فرد با بازه نرمال رسیدن به انزال که بین 3 تا 8 دقیقه است سنجیده شود.
انواع زود انزالی
زود انزالی مادام العمر
اگر مردی از اولین فعالیت جنسی به طور مرتب زودتر از روال طبیعی (3 تا 8 دقیقه) به انزال برسد به آن انزال زودرس مادام العمر می گویند. این مشکل ممکن است ناشی از عدم تعادل شیمیایی در مغز باشد که آستانه انزال را کاهش می دهد یا ممکن است ناشی از مسائل روانی مانند اضطراب عملکرد باشد.
زود انزالی اکتسابی
اگر با گذشت زمان، مدت زمان رسیدن به انزال کاهش یابد به آن زود انزالی اکتسابی می گویند. این مشکل اغلب ناشی از اضطراب عملکرد است. این اضطراب می تواند مربوط به عملکرد جنسی، شرم از فعالیت جنسی، یا نگرانی در مورد یک موقعیت جنسی خاص، مانند صمیمی شدن با یک شریک جدید برای اولین بار باشد.
علاوه براین، اختلال نعوظ نیز می تواند علت زود انزالی اکتسابی باشد. افسردگی، اعتماد به نفس پایین و برخی از باورهای مذهبی نیز از دیگر علل زود به انزال رسیدن اکتسابی است.
زود انزالی تعمیم یافته
اگر در اکثر موقعیت ها و یا در بیشتر موارد و بدون توجه به نوع فعالیت جنسی و شریک جنسی، در زمان کوتاه مرد به انزال برسد به آن انزال زودرس تعمیم یافته می گویند.
زود انزالی موقعیتی
اگر تنها در موقعیت خاصی، با نوع تحریک خاصی و یا فرد خاصی، فرد زود به انزال برسد به آن انزال زودرس تعمیم یافته می گویند.
علائم زود انزالی
علائم انزال زودرس در افراد مختلف، متفاوت است، اما به طور کلی علائم زیر نشانه های اصلی زود به انزال رسیدن مردان است :
- تقریباً همیشه در عرض یک دقیقه پس از دخول (ماساژ) انزال اتفاق می افتد
- فرد نمی تواند انزال را در طول رابطه جنسی به تأخیر بیندازید
- فکر داشتن رابطه جنسی باعث استرس و ناامیدی میشود
- در برخی از مردان، انزال زودرس همراه با اختلال نعوظ رخ می دهد
علل زود انزالی
علت دقیق انزال زودرس ناشناخته است، اما به نظر می رسد که به تعامل پیچیده بین عوامل روانی و بیولوژیکی مربوط می شود. این یعنی هم یک مشکل جسمی و هم یک مشکل روانی است.
- علل ژنتیکی ( مشکل در سلول هایی است که سیگنال های عصبی را منتقل می کنند)
- اختلال نعوظ ( آمارها نشان میدهند که هر 3 مرد که زود به انزال می رسند 1 نفر دچار اختلال نعوظ است)
- برخی مشکلات سلامتی (مانند سطح غیر طبیعی هورمون ها)
- علل روانی
تشخیص زود انزالی
نوع انزال زودرس (مادام العمر یا اکتسابی، تعمیم یافته یا موقعیتی) نقش مهمی در تشخیص و درمان آن دارد. در حقیقت هیچ آزمایش خاصی برای تشخیص زود انزالی مورد نیاز نیست، اما گاهی پزشکان آزمایشاتی را برای یافتن علت و یا اطمینان بیشتر، تجویز می کنند.
پزشک از شما سؤالاتی می پرسد تا بتواند علت مشکل را تشخیص دهد. برخی پزشکان از مراجعه کننده میخواهند که پرسشنامه ای را در این زمینه پر کند تا به کمک آن متوجه دلایل و ابعاد مشکل شوند.
درمان زود انزالی
طیف وسیعی از درمانها برای انزال زودرس وجود دارد، درمان مناسب به چند متغیر بستگی دارد، مانند اینکه آیا بیماری فرد مادام العمر است یا اکتسابی و اینکه آیا تعمیم یافته است یا موقعیتی. گاهی اوقات ترکیبی از درمان ها برای کمک به حل مشکل زود رسیدن به انزال تجویز می شود. درمان زود انزالی در 30 تا 70 درصد موارد موفقیت آمیز است البته انزال زودرس مادام العمر قابل درمان نیست اما با درمان مداوم می توان آن را مدیریت کرد.
- اگر انزال زودرس مربوط به اختلال نعوظ باشد، درمان مشکل نعوظ ممکن است مشکل انزال را حل کند.
- استفاده از اسپری ها و کرم های بی حس کننده موضعی برای کاهش حس آلت تناسلی و کمک به تأخیر در انزال.
- تجویز داروهای خوراکی برای درمان انزال زودرس، مانند مسکنهای ضد افسردگی و مهارکننده های فسفودی استراز، که توانایی مردان برای رسیدن به ارگاسم را کاهش میدهند.
- صحبت با روانشناس، درمانگر جنسی یا سایر متخصصان سلامت روان
- درمانهای رفتاری، مانند تکنیکهای «توقف-شروع» و «فشار دادن»
- خودارضایی قبل از فعالیت جنسی
- استفاده از کاندوم
- تمرینات کف لگن و کگل
- طب سوزنی
تکنیک توقف-شروع برای درمان زود انزالی
خود مرد یا شریک جنسی اش آلت تناسلی مرد را تا زمانی که در آستانه ارگاسم قرار بگیرد تحریک می کند. زمانی که مرد می خواهد انزال کند، خودش یا شریک او، تحریک را متوقف میکند تا ارگاسم اتفاق نیفتد و شدت هیجان جنسی کم شود. این فرآیند باید سه بار تکرار شود و در بار چهارم تحریک باید تا انجام انزال ادامه یابد.
تکنیک فشار دادن برای درمان زود انزالی
خود مرد یا شریک جنسی اش، آلت تناسلی را تحریک می کند تا زمانی که به انزال نزدیک شود. هنگامی که مرد احساس می کند در شرف انزال است، باید آلت تناسلی محکم فشار داده شود تا نعوظ کاهش یابد. روش فشردن کمک می کند تا مرد از احساساتی که در پیش از انزال احساس می کند آگاه شود و کنترل بهتری بر انزال داشته و سرعت آن را کاهش دهد.
تمرینات کف لگن (تمرینات کگل) برای درمان زود انزالی
کف لگن گروهی از عضلات است که از استخوان شرمگاهی در جلوی لگن تا دنبالچه در پشت کشیده می شوند و نقش مهمی در عملکرد مثانه، روده و عملکرد جنسی دارند. تمرینات کگل که به عنوان تمرینات کف لگن نیز شناخته می شوند، شامل انقباض و شل کردن مکرر ماهیچه هایی است که کف لگن را تشکیل می دهند. تمرینات کگل میتوانند انزال زودرس را در 55 تا 83 درصد موارد برطرف کنند.
بسیاری از متخصصان عقیده دارند که تمرینات کف لگن باید بعنوان اولین قدم برای کمک به افراد مبتلا به انزال زودرس در نظر گرفته شوند.
کف لگن هیپرتونیک یا بیش فعال
اکثر مردانی که دچار زود انزالی هستند، عضلات کف لگن ضعیفی دارند؛ اما تعداد کمی نیز عضلات کف لگن سفت یا بیش فعال دارند که به آن کف لگن هیپرتونیک می گویند.
علائم کف لگن هیپرتونیک یا بیش فعال
- یبوست
- تخلیه ناقص روده ها
- زور زدن هنگام تخلیه روده
- تکرر ادرار
- بی اختیاری ادرار
- قطع و وصل شدن جریان ادرار یا جریان آهسته ادرار
- درد لگن
اگر دچار مشکل لگن هیپرتونیک هستید، مراجعه به فیزیوتراپ می تواند در تشخیص علت و درمان مؤثر باشد. تمرینات تنفسی، تمرینات کششی و مدیتیشن اسکن بدن از جمله تکنیک های مؤثر در کاهش تنش عضلانی و سفتی عضلات کف لگن هستند.
عوارض زود انزالی
- استرس
- اضطراب
- اختلال نعوظ
- کمبود اعتماد به نفس
- ایجاد مشکل در روابط بین فردی
آیا زود انزالی بر باروری تأثیر می گذارد؟
انزال زودرس به طور مستقیم بر کیفیت یا توان باروری اسپرم تأثیر نمی گذارد. اگر قبل از دخول انزال اتفاق بیفتد، می تواند بر توانایی باروری تأثیر بگذارد زیرا در این شرایط اسپرم نمی تواند به تخمک برسد.