هشدار : این علائم خطر را هرگز نادیده نگیرید!
اغلب دردها و نشانه های فیزیکی به ندرت علامت خطر جدی هستند، اما چند مورد استثنا هم وجود دارد که به محض آگاهی از آنها باید فوراً علت آن مورد بررسی قرار بگیرد. هرگز این علائم را نادیده نگیرید و در صورت مشاهده هرکدام از آنها سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

ضعف در بازوها و پاها
احساس بی حسی و ضعف در پا، بازو و یا صورت یکی از علائم خطر است که هرگز نباید نادیده بگیرید. اگر در یک طرف بدن و بدون دلیل این علائم را مشاهده کردید می تواند نشانه سکته مغزی باشد. احساس سرگیجه، ناتوانی در حفظ تعادل، دشواری در راه رفتن، سردرد شدید ناگهانی، مشکل در صحبت کردن، دیدن و درک کردن از دیگر نشانه های سکته مغزی هستند. در صورت داشتن هرکدام از این نشانه ها، منتظر نمانید تا ببینید آیا علائم از بین می روند یا خیر. فوراً با اورژانس تماس بگیرید زیرا در این شرایط هر لحظه اهمیت دارد.
اگر فردی که دچار سکته مغزی شده است در عرض 4.5 ساعت اول پس از شروع علائم، داروی شکستن لخته خون دریافت کند، احتمال عوارض طولانی مدت سکته در او کاهش می یابد.
هشدار : اگر مشکلات قلبی مانند فشار خون بالا یا فیبریلاسیون دهلیزی (آریتمی) دارید، بیشتر مراقب این علائم خطر باشید زیرا ریسک سکته در شما بالاتر است.
درد قفسه سینه
احساس درد قفسه سینه به صورت یک درد مبهم و یا سوزش تیز و گذرا، یکی دیگر از علائم خطر جدی است که نیاز به کمک پزشکی فوری دارد. درد یا فشار قفسه سینه می تواند نشانه حمله قلبی یا بیماری قلبی باشد، به خصوص اگر در حین انجام فعالیتی اتفاق بیفتد.
افرادی که سکته قلبی را تجربه کرده اند، آن را به عنوان احساس سوزش، پری یا سفت شدن در قفسه سینه توصیف می کنند. گاهی اوقات این احساس سوزش در یک یا هر دو بازو است که ممکن است به سمت گردن، فک و شانه ها حرکت کند. این درد و ناراحتی می تواند بیش از چند دقیقه طول بکشد، با حرکت تشدید شود، متوقف شود و دوباره شروع شود. اگر چنین دردی را تجربه کردید، منتظر از بین رفتن علائم نشوید و فوراً با اورژانس تماس بگیرید.
هشدار : اگرچه اغلب، دردهای قفسه سینه ربطی به قلب ندارند و ممکن است به علل دیگری مانند سوزش سر دل یا سایر مشکلات گوارشی باشند، اما اگر درد جدید یا غیرقابل توضیحی در قفسه سینه خود احساس می کنید باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
حساسیت و درد در پشت ساق پا
حساسیت و درد در پشت ساق پا یکی دیگر از علائم خطر است که نباید نادیده بگیرید. این حالت می تواند نشانه لخته شدن خون در پا باشد که به آن ترومبوز ورید عمقی (DVT) می گویند. نشستن ها و دراز کشیدن های طولانی مدت، بارداری، مصرف قرص های ضد بارداری، سیگار کشیدن و اضافه وزن از علل ایجاد لخته خون در پا هستند.
احساس درد یا حساسیت در پشت ساق پا، تورم، داغی و قرمزی پوست آن ناحیه از علائم وجود لخته خون در پا است. طبیعی است که پس از ورزش در این ناحیه احساس درد و گرفتگی داشته باشید اما اگر متوجه تورم، قرمزی و داغی شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید. ترومبوز وریدی عمقی یک خطر جدی است چرا که اگر این لخته خونی شکسته شود از طریق جریان خون حرکت کرده و جریان خون به ریه ها را مسدود می کند و باعث آمبولی ریه می شود که می تواند کشنده باشد.
وجود خون در ادرار
وجود خون در ادرار از دیگر علائم خطر است که باید جدی بگیرید. گاهی اوقات می تواند نشانه ای از بیماری هایی جمله سرطان مثانه، سرطان کلیه و سنگ کلیه باشد.
کریستال های کوچکی که در ادرار تشکیل می شوند باعث درد زیادی در پهلو و یا کمر می شوند و ممکن است سبب تغییر رنگ ادرار به صورتی و یا قرمز شوند. برخی از سنگ های کلیه خود به خود از بین می روند، اما معمولاً بسیار دردناک هستند.
اگر در ادرارتان خون مشاهده کردید، تعداد دفعات بیشتری نیاز به دستشویی رفتن داشتید و یا در هنگام ادرار کردن احساس سوزش کردید ممکن است دچار عفونت ادراری در مثانه و یا کلیه شده باشید. در صورت داشتن هرکدام از این علائم فوراً به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است منجر به آسیب دیدن کلیه و مشکلات جدی تری شود.
خس خس سینه
یکی دیگر از علائم خطر که باید نسبت به آن حساس باشید، خس خس سینه و یا شنیدن صدای سوت مانند، در هنگام نفس کشیدن است. خس خس سینه ممکن است نشانه آسم، بیماری ریوی، واکنش آلرژیک شدید، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، ذات الریه یا برونشیت باشد.
اگر هنگام نفس کشیدن متوجه این صداها شدید در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنید.
داشتن افکار آسیب زننده
تنها جسم ما نیست که در مورد وضعیت سلامتی خود علائم هشدار آمیزی می دهد که باید جدی بگیریم بلکه باید به هشدارهای روانی هم توجه کنیم. اگر احساس ناامیدی، درماندگی، پوچی و یا افکار آسیب زدن به خود داشتید فوراً درخواست کمک کنید. می توانید با اورژانس اجتماعی با شماره 123 تماس بگیرید و یا در صورت عدم دسترسی به آن، به اورژانس یا کلینیک مراجعه کنید.
هشدار : در صورت نادیده گرفتن این علائم خطر، ممکن است فرد دست به اقدامات جبران ناپذیری مانند خودکشی و یا آسیب رساندن به دیگران بزند.