فواید سیر برای سلامتی ؛ با این خوراکی طبیعی و خواص بینظیر آن بیشتر آشنا شوید

فواید سیر برای سلامتی :
  • 1.تقویت سیستم ایمنی بدن | 2.کاهش فشار خون بالا | 3.کاهش کلسترول خون
  • 4.کاهش التهاب | 5.پیشگیری از ابتلا به سرطان | 6.محافظت از کبد
  • 7.پیشگیری از زوال عقل و آلزایمر | 8.بهبود سلامت استخوان ها
  • 9.کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی
  • 10.محافظت از بدن در برابر استرس اکسیداتیو
  • 11.کنترل وزن | 12.سم زدایی از بدن
  • 13.مبارزه با عفونت ها | 14.بهبود عملکرد ورزشی

تحقیقات بسیاری ثابت کرده اند که مصرف سیر فواید فوق العاده ای برای سلامتی دارد. این خوراکی طبیعی از دیرباز نقش مهمی در درمان بیماری ها و مشکلات سلامتی داشته و همچنان دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا با حقایق بیشتری در مورد فواید سیر و خواص بینظیر آن برای سلامتی آشنا شویم.

چرا سیر برای بدن مفید است؟

ترکیباتی گوگردی سیر نقش مهمی در خواص بینظیر این خوراکی طبیعی برای سلامتی دارند.

تصویر یک بوته سیر خام

با برش دادن یا خرد کردن حبه های سیر، مواد شیمیایی تیو سولفینیت موجود در آن به آلیسین تبدیل می‌شود که یک ماده فوق العاده مفید برای سلامت بدن است. آلیسین دارای خاصیت ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی، کاهش خطر بیماری های قلبی و عروقی، بهبود سیستم ایمنی بدن و تنظیم قند خون است.

حقایق تغذیه ای در مورد سیر

اطلاعات تغذیه ای برای یک حبه سیر به وزن تقریبی 3 گرم
کالری 4.5
چربی 0
سدیم 0.5  میلی گرم
کربوهیدرات 1  گرم
فیبر 0.1  گرم
قند 0
پروتئین 0.2  گرم
ویتامین C 0.9  میلی گرم
روی 0.4  میکروگرم

فواید سیر برای سلامتی

  1. تقویت سیستم ایمنی بدن
  2. کاهش فشار خون بالا
  3. کاهش کلسترول خون
  4. کاهش التهاب
  5. پیشگیری از ابتلا به سرطان
  6. محافظت از کبد (آسیب کبدی ناشی از اتانول)
  7. پیشگیری از زوال عقل و آلزایمر
  8. بهبود سلامت استخوان ها
  9. کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی
  10. محافظت از بدن در برابر استرس اکسیداتیو
  11. کنترل وزن
  12. سم زدایی از بدن
  13. مبارزه با عفونت ها (سیر یک آنتی بیوتیک طبیعی است)
  14. بهبود عملکرد ورزشی

تقویت سیستم ایمنی 

یکی از فواید سیر برای سلامتی، تقویت سیستم ایمنی بدن است. تقویت سیستم ایمنی یکی از خواص شناخته شده این خوراکی طبیعی است که هم از ابتلا به بیماری جلوگیری می کند و هم به بدن در مبارزه با بیماری ها کمک می کند به ویژه در پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا و درمان تب و سرفه.

کاهش فشار خون بالا

سکته مغزی و حملات قلبی دو مورد از مهم ترین نگرانی های پزشکی در سراسر جهان هستند. فشار خون بالا یکی از اصلی ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی است. تخمین زده می شود که فشار خون بالا عامل حدود 70 درصد از سکته های مغزی، حملات قلبی و نارسایی مزمن قلبی و 13.5 درصد از آمار مرگ و میر در سراسر جهان است.

سیر یک خوراکی فوق العاده برای کاهش فشار خون بالا است. اگر از طعم و بوی آن خوشتان نمی آید می توانید آن را به صورت خرد شده ببلعید. کسانی که فشار خون بالا دارند برای کاهش فشار باید روزانه حداقل چهار حبه سیر بخورند. اما قبل از هرگونه تغییر در رژیم غذایی حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

کاهش کلسترول خون

اگرچه کلسترول یک جز حیاتی در خون است اما عدم تعادل کلسترول بد (LDL) و کلسترول خوب (HDL) می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی شود. کاهش کلسترول بد و کلسترول تام (مجموع کلسترول خوب و بد) یکی دیگر از فواید سیر برای سلامتی است.

پژوهش ها نشان می دهند که مصرف سیر می تواند کلسترول تام و کلسترول بد خون را 10 تا 15 درصد کاهش دهد!

کاهش التهاب

مطالعات نشان داده اندکه سیر با کاهش نشانگرهای زیستی التهاب، اثرات ضد التهابی قوی ایجاد می کند. گفته می شود مصرف دو دوز 400 میلی گرمی عصاره سیر در روز می تواند سیتوکین های التهابی را به شکل قابل توجهی در بدن کاهش دهد. به خاطر داشته باشید که در این پژوهش ها از عصاره سیر استفاده شده است و ممکن است مصرف حبه های سیر تا این میزان مؤثر نباشند.

سیتوکن های التهابی، مولکول های علامت دهنده ای هستند که واکنش های التهابی را در بدن افزایش میدهند.

پیشگیری از ابتلا به سرطان

فواید سیر برای سلامتی تنها به سلامت قلب و سیستم ایمنی ختم نمی شود، بلکه این خوراکی بینظیر در حوزه پیشگیری از سرطان نیز مورد توجه قرار گرفته است. طبق تحقیقات، مصرف سیر تازه می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده کمک کند.

محافظت از کبد

مطالعه ای در سال 2018 اثبات کرد که سیر خواص محافظتی از کبد دارد و به طور خاص، می تواند از کبد در برابر آسیب کبدی ناشی از اتانول محافظت کند (اتانول ترکیبی در نوشیدنی های الکلی است).

پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل

سیر منشأ آنتی اکسیدان هایی است که می توانند به پیشگیری از آسیب اکسیداتیو به بدن کمک کنند. این خواص آنتی اکسیدانی می تواند در پیشگیری از برخی بیماری های شناختی مانند زوال عقل و آلزایمر مؤثر باشد.

بهبود سلامت استخوان ها

یکی دیگر از فواید سیر، کمک به تقویت و بهبود سلامت استخوان ها به ویژه در دوران یائسگی است. زنان در طول یائسگی به دلیل کاهش تولید استروژن دچار تحلیل استخوان می شوند. سیر می تواند باعث کاهش استرس اکسیداتیو شود و با تحریک بدن برای تولید بیشتر استروژن به روند از دست دادن توده استخوانی را کند و ریسک ابتلا به بیماری های مفاصل مانند آرتروز را کم کند.

کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی

در ترکیبات بسیاری از مکمل های مفید برای قلب، سیر یک عنصر کلیدی است. تحقیقات نشان می دهد که عصاره سیر به دلیل خواص فیتوشیمیایی که دارد می تواند خطر ابتلا به تصلب شرایین، فشار خون بالا، دیابت، چربی خون، انفارکتوس میوکارد (سکته قلبی) و سکته مغزی ایسکمیک را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

محافظت از بدن در برابر استرس اکسیداتیو

یکی دیگر از فواید سیرکاهش استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد است. سیر حاوی ترکیبات فنلی با خواص آنتی اکسیدانی قوی است. به طور خاص، سیر از طریقبالا بردن سطح آنتی اکسیدان ها و کاهش التهاب بدن، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به چاقی را کم می کند.

یک متاآنالیز (بررسی تعداد زیادی از تحقیقات پزشکی) نشان داده است که مصرف مکمل های سیر، نشانگرهای استرس اکسیداتیو، از جمله ظرفیت آنتی اکسیدانی کل بدن را تعدیل می‌کنند.

کنترل وزن

یکی از فواید سیر که بسیاری از آن آگاه نیستند، تأثیر آن در کنترل و مدیریت وزن است. مصرف سیر باعث کاهش وزن، از دست دادن توده های چربی و کاهش اندازه دور کم و چربی های شکم می شود.

مطالعه‌ای در سال 2023 نشان داد که زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک که مکمل‌های سیر مصرف می‌کردند، وزن، شاخص توده بدنی و اندازه دور کمرشان کاهش پیدا کرد.

یک مطالعه دیگر در سال 2018 نشان داد که مصرف سیر خام له شده دو بار در روز و به مدت 4 هفته باعث کاهش دور کمر در افراد مبتلا به سندرم متابولیک می شود.

سم زدایی از بدن

سم زدایی یعنی فرآیند خلاص شدن از شر چیزهایی که به بدن تعلق ندارند و نقش مهمی در حفظ سلامتی و طول عمر دارد. سیر یک ماده غذایی سم زدا قوی است که باعث تولید گلوتاتیون توسط آنزیم های مختلف کبدی می شود. همچنین سایر اجزای سم زدایی مهم از جمله ترکیبات سلنیوم و سولفور فعال زیستی را نیز برای بدن فراهم می کند.

مبارزه با عفونت ها

مبارزه با عفونت ها یکی دیگر از فواید سیر است. این خوراکی یک آنتی بیوتیک طبیعی است و حاوی آلیسین است که یک آنتی بیوتیک فعال زیستی که می تواند به مبارزه با عفونت ها و باکتری ها به بدن کمک کند.

بهبود عملکرد ورزشی

در دوران باستان، از خواص سیر برای کاهش خستگی و افزایش استقامت کارگران استفاده می شد، حتی ورزشکاران یونانی نیز برای افزایش عملکرد ورزشی خود سیر میخوردند.

قلب و بدن سالم کلید حفظ تناسب اندام است. گنجاندن سیر در رژیم غذایی به تأخیر در خستگی در حین فعالیت بدنی کمک می کند و آن را به یک مگزینه خوب برای افرادی که قصد دارند عملکرد ورزشی خود را افزایش دهند، تبدیل می کند.

سؤالات متداول

قانون 10 دقیقه سیر چیست؟

 آلیسین یک ترکیب مفید اما ناپایدار در سیر است که با حرارت دادن تجزیه می شود به همین دلیل توصیه میشود برای حفظ مقداری از آلیسین، بین زمان خرد کردن سیر و پخت آن حداقل 10 دقیقه فاصله باشد.

بهترین زمان برای خوردن سیر چه زمانی است؟

بسیاری از مردم سیر را در وعده های اصلی و به همراه غذا مصرف میکنند اما برخی معتقدند خوردن آن با معده خالی فواید بیشتری دارد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای اثبات اینکه آیا خوردن سیر با معده خالی فواید بیشتری دارد یا خیر، لازم است.

سالم ترین راه برای خوردن سیر چیست؟

اگر می خواهید از فواید سیر بیشتر بهره ببرید توصیه می شود سیر را به صورت خام مصرف کنید، زیرا برخی از ترکیبات مفید موجود در سیر در اثر گرما از بین می روند.

اگر هر روز سیر بخوریم چه اتفاقی می افتد؟

مصرف روزانه سیر در غذاها برای اکثر مردم بی خطر است، اما برای مبتلایان به بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) و کسانی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند، ممکن است اثرات نامطلوبی داشته باشد.

چه کسانی نباید سیر مصرف کنند؟

سوزش سر دل و ناراحتی معده از عوارض جانبی مصرف سیر است، به همین دلیل کسانی که دچار رفلاکس اسید هستند بهتر است از مصرف آن به خصوص به شکل خام پرهیز کنند.

مصرف زیاد سیر خام و مکمل های حاوی سیر می تواند خطر خونریزی را در افرادی که داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین استفاده می کنند، افزایش دهد. بنابراین توصیه می شود از مصرف زیاد سیر خودداری کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا