آنچه باید در مورد انار و فواید آن برای سلامتی بدانید

انار اغلب به عنوان یک ابر میوه توصیف می شود زیرا حاوی ترکیباتی است که می تواند خطر ابتلا به برخی بیماری ها را کاهش دهد. انار منبع غنی از آنتی اکسیدان های قوی از جمله الاژیتانین ها، پانیکالاژین و آنتوسیانین ها است. این ترکیبات می توانند التهاب را کاهش دهند و از بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت کنند. این میوه دارای فیبر و ویتامین C بالایی نیز است.

تصویر یک انار سرخ قاچ خورده

انار یک میوه مغذی است که سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر، انواع ویتامین ها و مواد معدنی است. این ترکیبات سبب شده این میوه ترش و شیرین نه تنها ریسک ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش دهد بلکه برای بهبود سلامت قلب، مغز، مفاصل، دستگاه گوارش، کنترل قند خون و فشار خون نیز مؤثر باشد.

انار چیست؟

انار بومی ایران و شمال هند است که بدلیل  طعم و

خواص فراوانش از قدیم در فرهنگ غذایی ما جایگاه ویژه ای داشته است. تحقیقات جدید نشان داده است که آنتی اکسیدان های موجود در انار می تواند به محافظت از قلب کمک کند. علاوه بر این خواص ضد التهابی و ضد توموری آن در درمان و پیشگیری از برخی انواع سرطان ها نتایج امیدوار کننده ای داشته است.

فواید انار برای سلامتی

این میوه آبدار و ترش و شیرین فواید متعددی برای سلامتی دارد که بسیاری از مزایای سلامتی آن به دلیل سطح بالای آنتی اکسیدان ها است. انار 3 برابر چای سبز و شراب قرمز آنتی اکسیدان دارد. آنتی اکسیدان ها مواد شیمیایی موجود در غذاها هستند که می توانند از سلول ها در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کنند و سطح التهاب را در بدن کاهش دهند.

  • تقویت سلامت قلب

انار سرشار از پلی فنول است. پلی فنول یکی از انواع آنتی اکسیدان ها است که شواهد نشان میدهد برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروق خونی مفید است. تجمع کلسترول و چربی در شریان ها که به آن آترواسکلروز می گویند یکی از دلایل شایع بیماری های قلبی، فشار خون بالا و سکته مغزی است.

انار دارای ترکیبات پلی فنلی به نام پانیکالاژین یا الاژیتانین است. این آنتی اکسیدان ها از ضخیم شدن دیواره شریان ها جلوگیری کرده و باعث کاهش تجمع کلسترول و پلاک در عروق خونی میشوند و خطر سکته و حملات قلبی را کاهش میدهند.

تحقیقات بالینی نشان داده که استفاده از عصاره انار می تواند وزن، گلوکز سرم، انسولین، تری گلیسیرید، کلسترول تام، نسبت LDL به HDL و نشانگرهای خونی که التهاب را نشان می دهند را، کاهش دهد. همچنین مطالعات نشان میدهند که عصاره هسته انار می تواند با کاهش استرس اکسیداتیو، کاهش التهاب و بهبود عملکرد هیپوتالاموس، فشار خون را کاهش دهد. (هیپوتالاموس بخشی از مغز است که فرآیندهای بدن مانند اشتها، دمای بدن و فشار خون را کنترل می کند)

  • کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها

از آنجا که انار سرشار از آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدها است، از آسیب رادیکال های آزاد به سلول ها جلوگیری می کند. به همین دلیل برخی مطالعات اولیه نشان میدهند که انار میتواند خطر ابتلا به سرطان های پروستات، سینه، ریه، روده بزرگ (کولون) و سرطان خون را کاهش دهد.

  • بهبود فشار خون و سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت

میوه‌ها، از جمله انار، حاوی قندهای طبیعی هستند که مصرف آن در افراد دیابتی به طور معمول بی‌خطر است. برخی از مطالعات نشان می دهد که خوردن انار قند خون ناشتا (گلوکز) را در افراد مبتلا به دیابت بهبود میبخشد.

همچنین می تواند ریسک ابتلا به سندروم متابولیک و بیماری استئاتوتیک کبدی مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD)، را کاهش دهد.

سندروم متابولیک بیماری است که با مقاومت به انسولین، کلسترول بالا، فشار خون بالا و چاقی مشخص می شود.

MASLD  یک بیماری کبدی است که با چاقی و دیابت مرتبط است.

  • تقویت سلامت دستگاه ادراری

مطالعات نشان میدهد مصرف عصاره انار در افراد مستعد ابتلا به سنگ کلیه، می تواند از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری کند. پلی فنول های موجود در این میوه غلظت برخی از مواد شیمیایی که باعث تشکیل سنگ کلیه می شوند مانند اگزالات، کلسیم و فسفات  را در خون کاهش میدهند.

  • بهبود سلامت گوارش

انار اثرات پرو بیوتیکی دارد. پرو بیوتیک ها نوعی باکتری های مفید در موادغذایی هستند که به سلامت دستگاه گوارش و سیستم ایمنی کمک می کنند. همچنین دانه ها آن (آریل ها) دارای فیبر زیادی هستند که به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

  • تقویت سلامت مغز

الاژیتانین ها که نوعی پلی فنول های موجود در انار هستند به کاهش التهاب در سراسر بدن کمک می کنند. مطالعات نشان داده اند که الاژیتانین ها با اثرات مخرب رادیکال های آزاد و ایجاد التهاب در مغز، مقابله کرده و می توانند از مغز در برابر بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون محافظت می کنند.

  • تقویت سلامت مفاصل

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انار به کاهش علائم آرتریت روماتوئید کمک کرده و از عوارض این بیماری جلوگیری می کنند. علاوه براین مصرف آن می تواند از ابتلا به استئوآرتریت (شایع‌ترین نوع آرتروز) جلوگیری کند.

  • تقویت عملکرد ورزشی

برخی تحقیقات نشان می دهد که پلی فنول های موجود در انار می تواند عملکرد ورزشی را تقویت کنند و به ترمیم عضلات آسیب دیده کمک کنند.

  • کاهش ریسک ابتلا به بیماری های شناختی

آنتی اکسیدان های موجود در انار می تواند با محافظت از سلول های عصبی در برابر استرس اکسیداتیو، به بهبود حافظه و عملکرد شناختی کمک کنند. یک مطالعه بر روی بزرگسالان میانسال و مسن نشان داد کسانی که به مدت یکسال، روزانه آب انار می نوشیدند، در تست های حافظه بهتر از افراد همسن خود عمل کردند.

  • محافظت از سلامت دهان و دندان

انار حاوی ترکیباتی است که به مبارزه با باکتری ها، قارچ ها و مخمرهای مضر کمک می کند به ویژه میکروب های موجود در دهان که باعث بوی بد دهان و پوسیدگی دندان ها میشوند.

ارزش غذایی انار

انار کالری و چربی کمی دارد و حاوی مقادیر بالایی فیبر، ویتامین و مواد معدنی است.

ارزش غذایی یک فنجان انار
کالری145 کیلو کالری
پروتئین2/92 گرم
چربی2/5 گرم
کربوهیدرات32/7 گرم
فیبر7 گرم
قند24 گرم
کلسیم17/5 میلی گرم
سدیم5/25 میلی گرم
ویتامین C17/8 میلی گرم
منیزیم21 میلی گرم
پتاسیم413 میلی گرم
فسفر63 میلی گرم
فولات66/5 میکروگرم

عوارض جانبی مصرف انار

  • واکنش آلرژیک به/این میوه نادر است اما ممکن است رخ دهد. اگر به گیاهان آلرژی دارید، مراقب علائم احتمالی مانند کهیر، خارش، آبریزش بینی، تورم و مشکل تنفسی باشید.
  • اگر دیابت دارید، به خاطر داشته باشید که انار نیز مانند بیشتر میوه ها دارای قند زیادی است.
  • انار دارای مقدار زیادی پتاسیم است و افراد مبتلا به بیماری کلیوی باید مراقب میزان مصرف خود باشند.

تداخلات دارویی

  1. ممکن است انار با برخی داروها داشته باشد از جمله :
  2.  مهارکننده های ACE یا سایر داروهای کنترل فشار خون بالا
  3.  کرستور و سایر داروها برای کنترل کلسترول بالا که در کبد تجزیه می شوند
  4.  داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین (کومادین)

سؤالات متداول

آیا انار برای سلامت کلیه ها مفید است؟

در مورد فواید انار برای سلامت کلیه، تحقیقات انجام شده روی انسان محدود است. با این حال، غذاهایی که سرشار از آنتی اکسیدان هستند برای کل بدن از جمله کلیه ها مفید هستند. با این حال، اگر بیماری کلیوی دارید با پزشک خود در مورد مصرف آن مشورت کنید زیرا این میوه دارای پتاسیم بالا است و ممکن است با برخی داروهای شما تداخل داشته باشد.

چه کسانی نباید انار بخورند؟

ممکن است انار با برخی داروها، از جمله داروهای درمان فشار خون بالا، تداخل داشته باشد.

این میوه سرشار از قند و پتاسیم است. بنابراین، اگر دیابت یا بیماری کلیوی دارید یا هر نوع دارویی مصرف می کنید با پزشک خود مشورت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا