دلیل نوسان روزانه وزن چیست؟

آنچه خواهید خواند :
  • آیا نوسان روزانه وزن طبیعی است؟
  • تاچه مقدار نوسان وزن روزانه طبیعی است؟
  • علل نوسان وزن

 هورمون ها، احتباس آب و حتی ورزش می توانند در نوسان روزانه وزن نقش داشته باشند. تغییرات کوچک در وزن کاملاً طبیعی است و هر روز برای همه اتفاق می افتد. اما اگر بطور ناگهانی تغییر زیادی کرد و مطمئن نیستید که دلیل آن چیست، بهتر است با یک متخصص مشورت کنید تا مطمئن شوید که نشانه چیز جدی تری نیست.

آیا نوسان روزانه وزن طبیعی است؟

 جواب بله است، نوسان وزن امری کاملاً طبیعی است.

ترازو نمادی از نوسان روزانه وزن

 نوسانات روزانه در حدود چند پوند (هر پوند معادل 450 گرم است) کاملاً رایج است و جای نگرانی نیست. نوسانات کوتاه مدت معمولاً به دلیل احتباس مایعات است و نوسانات طولانی مدت نیز می تواند به دلیل تغییرات سبک زندگی مانند تغییر در برنامه های ورزشی یا سطح استرس رخ دهد.

 اما اگر متوجه تغییرات شدید وزن بدون دلیل واضحی شده اید، حتماً باید به متخصص مراجعه کنید تا علت آن مشخص شود.

تاچه مقدار نوسان وزن روزانه طبیعی است؟

 حتی افرادی که در محدوده وزنی نرمال قرار دارند، ممکن است بالا و پایین رفتن حدود 5 تا 6 پوند وزن در روز را تجربه کنند. این تغییرات وزنی به عوامل مختلفی مانند رژیم غذایی و فعالیت بدنی بستگی دارد.

علل نوسان وزن

 نوسان روزانه وزن می تواند در نتیجه عواملی مانند هورمون ها، احتباس مایعات یا حتی یبوست باشد. در ادامه چند دلیل متداول آن بیان شده است.

 احتباس آب

احتباس آب شایع ترین علت نوسانات وزنی کوتاه مدت است. زمانی که بدن، بیش از حد معمول آبرا در خود نگه میدارد درست شبیه اسفنجی که آب را در خود جذب می کند.

به عنوان مثال، پس از یک وعده غذایی سرشار از کربوهیدرات یا سدیم، بدن شما ممکن است به طور موقت آب بیشتری را حفظ کند و باعث افزایش جزئی وزن شود. همچنین می تواند باعث شود که کمی نفخ کنید. غذاهای حاوی سدیم بالا (نمک زیاد)، تغییرات هورمونی، داروها و برخی بیماری‌های خاص همگی می‌توانند باعث شوند که بدن آب بیشتری را حفظ کند و منجر به افزایش موقت وزن شوند.

 خوردن غذاهای پر کربوهیدرات

خوردن یک وعده غذایی بزرگ یا غذاهای پر کربوهیدرات می تواند باعث افزایش موقت وزن شود. هر چیزی که می خورید یا می نوشید باعث ایجاد نوسانات کوچکی در وزن تا زمانی که هضم شوند، می شود. از طرف دیگر برخی بیماری ها و رژیم های غذایی نیز می توانند عامل نوسان روزانه وزن شوند.

 فعالیت بدنی

فراموش نکنید، توده عضلانی نیز جزئی از وزن است، به همین دلیل ورزش، به ویژه تمرینات قدرتی، به دلیل افزایش توده عضلانی می تواند منجر به افزایش وزن کوتاه مدت شود. اما با گذشت زمان، می تواند به کاهش وزن کلی و بهبود ترکیب بدن کمک کند.

 تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی که در طول قاعدگی، بارداری یا یائسگی اتفاق می افتد یکی دیگر از دلایل نوسان روزانه وزن است. تغییرات هورمونی باعث تغییرات موقت وزن به دلیل احتباس آب و تغییر در متابولیسم می شود.

 استرس

سطح استرس بالا نیز می تواند بر نوسانات وزن تأثیر بگذارد. برخی افراد در هنگام استرس بیشتر یا کمتر غذا می خورند که منجر به تغییر وزن می شود. استرس همچنین بر سطح هورمون ها تأثیر می گذارد، که می تواند بر متابولیسم و ​​در نتیجه بر وزن تأثیر بگذارد.

 مصرف داروها

برخی از داروها بر متابولیسم و اشتها تأثیر می گذارند که باعث نوسان روزانه وزن می شوند. داروهایی مانند:

    • داروهای ضد افسردگی
    • انسولین
    • مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین
    • مسدود کننده های بتا
 تغییر سبک زندگی

تغییر در شیوه زندگی، مانند سفر، تغییر الگوی خواب یا تغییر برنامه روزانه به دلیل اثری که بر عادات غذایی، فعالیت بدنی و احتباس آب دارند یکی دیگر از عوامل نوسان روزانه وزن است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا