آنچه در هفته بیست و دوم بارداری در بدن شما می گذرد

در هفته بیست و دوم بارداری ممکن است پاهای شما به دلیل احتباس مایعات (ادم) دچار گرفتگی شود. انجام منظم پیاده روی، یوگای بارداری و انجام حرکات ورزشی مناسب دوران بارداری می تواند باعث کاهش گرفتگی و احتباس مایعات شود. به طور کلی هرچقدر تحرک داشته باشید و از یک جا نشستن دوری کنید برای شما بهتر است.

جنین در هفته بیست و دوم بارداری
عنبیه چشم، مژه و مو هنوز رنگ ندارد و پوست کمی شفاف است

میوه، سبزیجات و پروتئین فراوان بخورید. در گذشته توصیه می شد که زنان باردار رژیم غذایی کم سدیم داشته باشند اما نمک نیز مانند سایر الکترولیت ها برای بدن مهم است. بدن شما باید نمکی را که از دست می دهد جایگزین کند، به خصوص اگر در نتیجه بارداری تعریق شما بیشتر شده است. بنابراین لازم است که به حد کافی در رژیم غذایی تان سدیم را بگنجانید.

در بیست و دومین هفته بارداری در شکم شما چه می گذرد؟

عنبیه چشم، مژه و مو هنوز رنگ ندارد و پوست کمی شفاف است.

جنین حالا تقریباً شبیه یک نوزاد است! بیشتر رشد کرده و لایه ضخیم‌تری از چربی در بعضی نواحی بدنش ایجاد شده است.

جنین هنوز نمی تواند در خارج از رحم زنده بماند زیرا ریه‌ها فاقد مواد مهم مورد نیاز برای تنفس هستند و اندام‌های (حسی) و مغز نیز نیاز به رشد بیشتر دارند. با این حال، از هفته بیست و چهارم بارداری، نوزادانی که نارس به دنیا می آیند شانس زیادی برای زنده ماندن با کمک های پزشکی دارند.

در هفته بیست و دوم بارداری چه احساسی دارید؟

یکی از عوارض جانبی خوشایند هفته بیست و دوم بارداری افزایش میل جنسی است.  افزایش ترشح هورمون ها و گردش خون بهتر می توانند تولید مایع واژن را افزایش دهند.

ممکن است علائم احتباس مایعات را تجربه کنید مثلا حلقه، کفش ها یا جوراب های شما تنگ می شوند! احتباس مایعات (ادم) اغلب در بارداری اتفاق می‌افتد. هرچه برآمدگی کودک بزرگ‌تر شود، احتمال ادم هم بیشتر می‌شود.

احتباس مایعات به دلیل افزایش حجم خون و آب در بدن اتفاق می افتد. رگ‌های خونی نفوذپذیرتر می‌شوند و نفوذ آب به بافت آسان‌تر می‌شود. در بهفته بیست و دوم بارداری، به دلیل سنگینی رحم و انقباض رگ های خونی لگن، پمپاژ خون به پایین ساق پا دشوارتر می شود. این باعث می شود که خون آهسته تر جریان داشته باشد و مایع به بافت های اطراف ساق جریان یابد.

تغییر غلظت پروتئین‌ها و الکترولیت‌های خون در بدن در دوران بارداری نقش مهمی در تنظیم مایعات در این سیستم پیچیده دارد.

هشدار مهم

مراقب هرگونه احتباس ناگهانی و قابل توجه مایعات و افزایش وزن باشید. این تغییرات ناگهانی ممکن است نشانه شرایطی مانند پره اکلامپسی (مسمومیت بارداری) باشد. پره اکلامپسی یک عارضه بسیار نادر در دوران بارداری است که با فشار خون بالا و آسیب اندامی مشخص می‌شود. علائم آن شامل تورم، افزایش وزن ناگهانی و سردرد است. علت دقیق آن ناشناخته است اما ژنتیک و چاقی در بروز آن مؤثرند. اگر پره اکلامپسی درمان نشود، عوارض جدی برای مادر و نوزاد به همراه دارد.

در صورت هر تغییر ناگهانی و مشکوک حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

منابع

pregnancy-week-22

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا