5 حقیقت در مورد پریود که شاید ندانید

زنان در طول زندگی حدود 450 بار پریود می شوند. با گذشت زمان هر زنی براساس تجربه خود و دیگران نسبت به این قاعده مهم زنانگی آگاهی بدست می آورد. اما همه آنچیزی که ما می دانیم و یا می شنویم لزوما درست نیست. اگر فکر می کنید همه چیز را در مورد دوره قاعدگی می دانید شاید هنوز چیزهایی وجود داشته باشد که شما را غافلگیر کند!

آیا این پنج حقیقت را در مورد دوره ماهانه (پریود) خود می دانید؟
زنی در حال ثبت تاریخ پریود روی تقویم آشپزخانه

1- داشتن رابطه جنسی در دوره قاعدگی هم می تواند باعث بارداری شود

همه ما این افسانه قدیمی را شنیده ایم که دوره عادت ماهانه از بارداری جلوگیری می کند! اما این حقیقت ندارد.

به دو دلیل داشتن رابطه جنسی در زمان پریود می تواند باعث بارداری شود:

برخی از زنان در هنگام تخمک گذاری خونریزی می کنند. ممکن است آنها این خونریزی را با قاعدگی اشتباه بگیرند. در زمان تخمک گذاری، بدن زن در اوج باروری قرار  دارد  بنابراین اگر در این مدت رابطه جنسی داشته باشید، در واقع می تواند احتمال بارداری شما را افزایش دهد!

ممکن است قبل از اتمام دوره قاعدگی یا در عرض چند روز پس از قطع خونریزی تخمک گذاری کنید. از آنجایی که اسپرم تا 3 روز می تواند در بدن زنده بماند، داشتن رابطه جنسی در زمان پریود می تواند منجر به لقاح و بارداری شود.

برای جلوگیری از بارداری ناخواسته، صرف نظر از اینکه در چه زمانی از دوره خود هستید، از کاندوم یا سایر روش های پیشگیری استفاده کنید.

2- دوره‌ای که در حین مصرف قرص سپری می‌کنید دوره «واقعی» نیست

مطمئناً در طول هفته ای که قرص های ضد بارداری را مصرف می کنید خونریزی دارید. اما از نظر علمی این “خونریزی ماهانه ناشی از قطع مصرف قرص” است. این خونریزی با پریود معمولی متفاوت است.

بدن زنان معمولا در اواسط چرخه قاعدگی، تخمک گذاری می کند. اگر تخمکی که تخمدان‌ها آزاد می‌کنند بارور نشود، سطح هورمون‌ها کاهش می‌یابد و باعث می‌شود که لایه داخلی رحم ریزش کند و پریود اتفاق بیفتد.

نحوه مصرف قرص های ضد بارداری به این صورت است که 3 هفته مصرف شوند و یک هفته تا مصرف بعدی فاصله بیفتد. اگرچه این قرص ها مانع تخمگذاری می شوند، اما معمولاً مانع از ساخت پوشش داخلی رحم در تمام ماه نمی شوند. خونریزی قاعدگی در هفته چهارم واکنش بدن به کمبود هورمون در هفته آخر که قرص مصرف نمی شود است.

3- پریود در طول زندگی تغییر می کند

درست زمانی که فکر می کنید می توانید دقیقاً زمان پریودتان را پیش بینی کنید، همه چیز می تواند تغییر کند. هنگامی که اولین قاعدگی خود را تجربه می کنید، ممکن است دوره های طولانی تری داشته باشید. یعنی فاصله بیشتری از شروع قاعدگی تا دوره بعدی وجود داشته باشد. یک سیکل معمولی برای یک دختر نوجوان ممکن است 21 تا 45 روز باشد. با گذشت زمان، سیکل ها کوتاه تر و قابل پیش بینی تر می شوند و به طور متوسط حدود 21 تا 35 روز هستند.

تغییرات هورمونی که در دوران پیش از یائسگی اتفاق می‌افتد (سا ‌های قبل از یائسگی زمانی که بدن زن شروع به تولید استروژن کمتری می‌کند) چرخه قاعدگی را تغییر می دهد. ممکن است سیکل ها کوتاه تر یا طولانی تر شوند و مقدار خونریزی شدیدتر یا کمتر شود. ممکن است این مرحله از 10 سال قبل از شروع یائسگی آغاز و تا زمانی که پریود شما کاملا قطع شود ادامه یابد.

تغییرات تدریجی زندگی طبیعی است، اما مسائل ناگهانی و غیرعادی مانند خونریزی بسیار شدید یا از دست دادن قاعدگی طبیعی نیستند. اگر متوجه شدید که چیزی غیرطبیعی به نظر می رسد حتما به پزشک مراجعه کنید.

4- تامپون و پد تنها انتخاب بهداشتی نیستند

نوار بهداشتی و تامپون تنها گزینه ها برای رعایت بهداشت پریود نیستند.

کاپ قاعدگی یک فنجان انعطاف پذیر است که در داخل واژن قرار می گیرد و خون را در طول قاعدگی جمع می کند.

شورت‌های پریود فوق‌العاده جاذبی نیز وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را در روزهایی که خونریزی سبک‌تر است به تنهایی بپوشید یا در مواقع خونریزی شدید همراه با تامپون بپوشید.

پدهای پارچه ای قابل استفاده مجدد را می توان شست و دوباره استفاده کرد.

از آنجایی که این محصولات یکبار مصرف نیستند باعث صرفه جویی در هزینه ها و ضایعات می شوند.

همه این گزینه ها موافقان و مخالفانی دارند، درست مانند تامپون ها و پدها.

5- سندروم پیش از قاعدگی (PMS) هنوز یک راز است

معمولاً 1 یا 2 هفته قبل از شروع پریود، جوش ها، کم تحرکی، هوس، نفخ و نوسانات خلقی به وجود می آیند. سندورم پیش از قاعدگی برای هر زن متفاوت است، اما یک واقعیت از زندگی زنانه است.

دلیل اصلی این تغییرات هنوز دقیقاً مشخص نیست. به نظر می رسد ترکیبی از تغییرات هورمونی در طول چرخه قاعدگی، تغییرات شیمیایی در مغز و سایر مسائل عاطفی (مانند افسردگی) باشد. علاوه بر این، هنگامی که پریود می شوید دردهای مرتبط با آن مانند گرفتگی عضلات، نفخ، کمردرد و سردرد می‌توانند تفکر شما را مختل کنند. درد ممکن است تمرکز شما را بر روی کارهایی که انجام می دهید سخت تر کند و به نظر برسد که کار بیشتری باید انجام دهید.

تغییرات سبک زندگی معمولا بهترین راه برای کنترل PMS است:

  • سعی کنید در بیشتر روزهای هفته حدود 30 دقیقه ورزش کنید
  • 8 ساعت خواب مفید داشته باشید
  • سیگار نکشید
  • میوه ها، سبزیجات و غلات کامل بیشتری مصرف کنید و نمک، شکر، کافئین و الکل کمتری مصرف کنید

اگر علائم PMS شما شدید است تا حدی که شما را از انجام کارهای معمول و روزمره باز می دارد لازم است حتما به پزشک مراجعه کنید. ممکن است یک بیماری جدی تری به نام اختلال پیش از قاعدگی (PMDD) داشته باشید که به مراقبت پزشکی نیاز دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا