مصرف ویتامین D در دوران بارداری می تواند خطر ابتلا به آسم در کودکان را کاهش دهد

بررسی داده های مطالعات 15 سال اخیر نشان میدهد که مصرف مکمل های ویتامین D در دوران بارداری می تواند خطر ابتلا به آسم در کودکان را کاهش دهد. با توجه به اینکه بسیاری از زنان باردار که از مکمل های بارداری استفاده نمی کنند کمبود ویتامین D دارند؛ نتایج تحقیق جدید اهمیت مصرف روزانه ویتامین D (D3) در دوران بارداری را بار دیگر مورد تأیید قرار میدهد.

عکس تزئینی برای مصرف ویتامین D و خطر ابتلا به آسم در کودکان

پژوهش جدید که در مجله آلرژی و ایمونولوژی بالینی منتشر شده است، نشان میدهد که سطح ویتامین D قبل از تولد (دوران جنینی) با خطر خس خس سینه و آسم در کودکان مرتبط است.

جزئیات پژوهش

این تجزیه و تحلیل، شامل داده های 15 سال کارآزمایی های بالینی در خصوص رابطه خطر ابتلا به آسم در کودکان و میزان ویتامین D قبل از تولد بود. نتایج این متا آنالیز نشان داد،کودکانی که در دوران جنینی مادرانشان مکمل ویتامین D مصرف کرده اند در مقایسه با کودکانی که مادر آنها در هنگام بارداری کمبود ویتامین D داشته اند، در کودکی کمتر دچار آسم و خس خس سینه شده اند.

اسکات وایس، نویسنده اول این مطالعه و دانشیار بخش پزشکی در بیمارستان زنان بریگهام و استاد دانشکده پزشکی هاروارد در ماساچوست، در مصاحبه با مدیکال نیوز تودی (Medical News Today ) گفت: « تجویز دوز 4400 واحد ویتامین D3 (D) در دوران بارداری، منجر به کاهش خطر ابتلا به آسم در کودکان می شود.»

بر اساس یافته‌های تحقیقاتی، متخصصان توصیه می‌کنند که زنان باردار از ابتدای بارداری روزانه حداقل 4400 واحد ویتامین D مصرف کنند.

کمبود ویتامین D و شرایط تنفسی در کودکان

اغلب ویتامین D را به دلیل نقش آن در سلامت استخوان ها، مهم و ضروری میدانند، اما ویتامین D در پیشگیری از بیماری های خود ایمنی و برخی بیماری های دیگر نیز اهمیت ویژه ای دارد. ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که بدن ما از طریق، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، رژیم غذایی و مکمل ها آن را بدست می آورد.

در پژوهش جدید، رابطه میان سطح ویتامین D در دوران بارداری و ابتلا به آسم در کودکان مورد بررسی قرار گرفت.

بررسی جدید نشان داد که بین کمبود ویتامین D در دوران بارداری و افزایش خطر ابتلا به آسم و خس خس سینه در کودکان ارتباط وجود دارد.

مصرف مکمل ویتامین D در دوران بارداری

در مطالعه اولیه، زنان بارداری که بین هفته های 10 تا 18 اُم بارداری بودند و سابقه خانوادگی آلرژی یا آسم داشتند، انتخاب شدند.

نیمی از زنان دوز مکمل 4400 واحدی ویتامین D را همراه مکمل ویتامین های دوران بارداری که حاوی 400 واحد ویتامین D است، دریافت کردند، در حالی که به نیمی دیگر علاوه بر ویتامین‌های دوران بارداری، دارونما داده شد.

نتایج نشان داد که کودکان متولد شده از مادران گروه اول در3 سالگی در مقایسه با کودکان متولد شده از مادران گروه دوم کمتر دچار علائم آسم و خس خس سینه شدند اگرچه از نظر آماری نتایج خیلی قابل توجه نبود.

با این حال، پس از طبقه بندی نتایج بر اساس سطح ویتامین D در گروه کنترل، محققان اثر پیش‌بینی‌شده در مطالعات را مشاهده کردند – کاهش 50 درصدی بروز آسم و خس‌خس سینه در کودکانی که مادران آنها در دوران بارداری علاوه بر ویتامین های دوران بارداری، مکمل ویتامین D نیز مصرف میکرده است.

دکتر راج داسگوپتا، مشاور ارشد پزشکی که در این مطالعه شرکت نداشته است، به مدیکال نیوز تودی گفت که نتایج این تحقیق جالب توجه است. این تحقیق نشان داد که چگونه دوزهای بالاتر ویتامین D در دوران بارداری با کاهش خطر ابتلا به آسم در کودکان 3 و 6 ساله  و بهبود آلرژی و عملکرد ریه مرتبط است.

جمع بندی

لورن ماهسری متخصص تغذیه کودکان که در این تحقیق شرکت نداشته است، به مدیکال نیوز تودی گفت که “این مطالعه نور جدیدی را بر موضوع مهمی در تغذیه مادر و کودک می تاباند زیرا کمبود ویتامین D در زنان و  آسم در دوران کودکی بسیار شایع هستند. “

یکی از بزرگترین نتایج این مطالعه این بود که مکمل‌های ویتامین D با دوز بالاتر، به ‌ویژه با دوز 4400 واحد در روز، ممکن است از مولتی ویتامین های استاندارد دوران بارداری که حاوی 400 واحد ویتامین D هستند، فواید بیشتری داشته باشد.

نتایج این پژوهش نشان میدهد که متخصصان تغذیه و ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی باید وضعیت ویتامین D بیمار باردار خود را در طول بارداری تحت نظر داشته باشند و مکمل های کافی را تجویز نمایند.

این تحقیق بار دیگر اهمیت تغذیه مادر در دوران بارداری و تأثیر آن بر سلامت درازمدت کودکان را تأیید می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا