تغییرات پستان ها با افزایش سن
با بالا رفتن سن، برخی تغییرات فیزیکی مشهودتر از سایرین است. یکی از اندام هایی که در زنان در گذر زمان تغییرات مشهودی دارد، سینه ها هستند. بسیاری از این تغییرات به دلیل تغییرات هورمونی است که در طول زمان در بدن زنان اتفاق می افتد. با افزایش سن، پستان های زن چربی، بافت و غدد پستانی را از دست میدهند. بسیاری از این تغییرات به دلیل کاهش تولید استروژن در بدن است که در دوران یائسگی اتفاق می افتد.

- با گذشت زمان، طبیعی است که سینه ها استحکام خود را از دست میدهند.
- از حدود 40 سالگی، می توانید انتظار داشته باشید که سینه های شما از نظر اندازه و شکل تغییر کنند. آنها ممکن است پس از زایمان نیز تغییر کنند.
- تخمدان ها دو وظیفه دارند. آنها سلول های تولید مثل (تخمک) را تولید می کنند. همچنین هورمون های جنسی که ویژگی های جنسی ثانویه مانند سینه ها را کنترل می کنند، را تولید می کنند. زنان پس از یائسگی سطوح پایین تری از استرادیول و سایر هورمون های استروژن را دارند. بدون استروژن، بافت غده ها منقبض می شوند و سینه ها را کمتر پر می کنند و به همین دلیل کوچکتر می شوند.
بسیاری از تغییرات سینه که با افزایش سن اتفاق میافتد، ناشی از تغییرات هورمونی است. از طرفی دیگر تغییرات هورمونی ممکن است باعث توقف تودههای قبل از قاعدگی، درد یا ترشحات نوک سینه که قبلاً داشتید، شود.
- بافت همبند از سایر بافت ها پشتیبانی می کند و آنها را به هم متصل می کند مانند بافت استخوان ها، خون، لنفاوی و همچنین بافت هایی که از پوست و اندام های داخلی حمایت می کنند. با افزایش سن خاصیت ارتجاعی بافت همبند که از سینه ها حمایت می کند کم می شود و حالت ظاهری آویزان مانندی پیدا می کنند.
- تغییرات در نوک پستان نیز رخ می دهد. ناحیه اطراف نوک سینه ها (آرئول) کوچکتر می شود و ممکن است حتی تقریباً ناپدید شود. نوک آنها نیز ممکن است کمی به سمت داخل بچرخد.
با بالا رفتن سن، ممکن است متوجه فضای وسیع تری بین سینه های خود شوید.
در بیشتر موارد، توده های سینه بی خطر هستند، اما در هر سنی که هستید، مهم است که هرگونه توده جدید را به پزشک خود اطلاع دهید.
- توده های پستان در حوالی زمان یائسگی شایع هستند. این توده ها معمولاً کیست های غیر سرطانی هستند. با این حال، اگر متوجه یک توده بزرگ و غیر متعارف شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید زیرا خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن افزایش می یابد.
زنان باید از فواید و محدودیت های خودآزمایی پستان آگاه باشند. اگرچه این معاینات تشخیص و یافتن هر گونه تغییر را آسان تر می کنند اما همیشه مراحل اولیه سرطان سینه را مشخص نمی کنند.
خودآزمایی پستان نباید جایگزین ماموگرافی غربالگری معمولی در نظر گرفته شود.
با بالا رفتن سن، معاینات منظم پزشکی و ماموگرافی برای غربالگری سرطان پستان را جدی بگیرید.