رابطه رژیم غذایی و رشد سلول های سرطانی

نتایج یک پژوهش جدید که از سوی دانشگاه سملویس مجارستان به تازگی منتشر شده است نشان می دهد که بعضی رژیم های غذایی مانند رژیم کتوژنیک (کتو) می توانند در جلوگیری از رشد سلول های سرطانی مژثر باشند. اگرچه برای ارزیابی تأثیر این رژیم ها بر جلوگیری از پیشرفت سلول های سرطانی، بررسی های بیشتری مورد نیاز است.

رابطه رژیم غذایی و رشد سلول های سرطانی

محققان برخی از رژیم های غذایی پرطرفدار را مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند که رژیم های غذایی که دریافت کالری و مصرف قند و برخی از مواد غذایی خاص را محدود می کنند، بر رشد سلول های سرطانی تأثیر می گذارند. با اینکه در این پژوهش رژیم غذایی مشخصی که برای همه بیماران مبتلا به سرطان مفید باشد، معرفی نشده است اما اهمیت و نقش رژیم غذایی در دوره های درمانی بیماری سرطان مورد تأیید قرار گرفته است.

به گفته پژوهشگران رژیم غذایی بیمار می تواند بر واکنش بدن وی نسبت به درمان و همچنین میزان رشد سلول های سرطانی تأثیر بگذارد.

هرگونه از تومورهای سرطانی برای رشد نیازمند نوع خاصی از مواد هستند.

  • تومورهای سرطان دهانه رحم، روده و بعضی از انواع سرطان پستان برای رشد به قند نیاز دارند.
  • تومورهای سرطان پروستات با دریافت فروکتوز رشد می کنند.
  • سلول های سرطان ریه، لوزالمعهده، مغز استخوان و مغز برای رشد به نوعی اسید آمینه به نام گلوتامین نیاز دارند.

به عقیده پژوهشگران، با رعایت بعضی از رژیم های غذایی مانند رژیم کتوژنیک (کتو)، سلول های سالم بدن می توانند از کتون ها تغذیه کنند اما سلول های سرطانی برای تطبیق با این رژیم غذایی و منبع تغذیه ای جدید (بعنوان مثال کتون) مشکل خواهند داشت.

پیوست: کتون چیست؟

گلوکز به طور معمول توسط سلول ها به عنوان یک منبع سریع انرژی استفاده می شود – پس از اتمام آن، بدن شروع به سوزاندن چربی می کند. کبد چربی را از طریق فرآیندی به نام بتا اکسیداسیون به اسیدهای چرب و گلیسرول تجزیه می کند. سپس بدن این اسیدهای چرب را به یک ماده غنی از انرژی به نام کتون تجزیه می کند که در جریان خون وارد می شود. مولکول های اسید چرب از طریق فرآیندی به نام کتوژنز شکسته می شوند و یک جسم کتونی خاص به نام استواستات تشکیل می شود که انرژی بدن را تامین می کند.نتیجه نهایی این است که از کتون‌های در حال گردش در جریان خون سوخت بدن تأمین می‌شود.

منبع
some-popular-diets-could-help-prevent-or-slow-the-spread-of-cancer 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا