HPV دهانی و ریسک ابتلا به سرطان

سال هاست که پژوهشگران ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) را عامل سرطان دهانه رحم می دانند و عفونت دهانی با این ویروس را دلیل سرطان سر و گردن. با این حال، بیشتر افرادی که HPV دهانی دارند به سرطان مبتلا نمی شوند. بدن معمولاً قبل از اینکه متوجه شوید به ویروس مبتلا هستید با آن مبارزه می کند. اما پس چرا آمار ابتلا به سرطان های سر و گردن در حال افزایش است؟! پژوهشگران می گویند احتمالا HPV دهانی علت آن است.

معاینه علائم سرطان مرد مبتلا به HPV دهانی

HPV دهانی چگونه منتقل می شود؟

حدود 7 درصد آمریکایی ها HPV دهانی دارند اما هنوز تعداد افرادی که نوع تناسلی این ویروس را دارند بسیار بیشتر است.

بسیاری از پزشکان رابطه جنسی دهانی را عامل انتقال HPV دهانی می دانند اما هیچ کس نمی تواند با اطمینان آن را تأیید کند. هنوز مشخص نیست که آیا ویروس از طریق بوسیدن عمیق که به بوسه فرانسوی معروف است هم منتقل می شود یا نه. اما واضح است که ویروس از طریق تماس گاه به گاه، مانند بوسیدن گونه یا خوردن نوشیدنی مشترک با فرد آلوده منتقل نمی شود.

شما ممکن است هرگز متوجه نشوید که HPV دهانی دارید. این ویروس علائمی ایجاد نمی کند و بیشتر اوقات، سیستم ایمنی بدن عفونت را در عرض 2 سال از بدن پاک می کند. اما در برخی موارد، پس از سال ها، این ویروس می تواند منجر به سرطان سر و گردن شود.

چگونه HPV دهانی باعث سرطان سر و گردن می شود؟

بیش از 40 نوع HPV می تواند انسان را آلوده کند، اما تنها تعداد کمی از آنها باعث سرطان می شوند. یکی از سویه هایی که عامل اصلی سرطان دهانه رحم است، HPV 16 است. HPV 16 عامل بیشتر سروطانه های سر و گردن نیز هست.

هنگامی که HPV دهانی سلول ها را آلوده می کند، باعث تغییر فیزیکی آنها می شود. اگر سیستم ایمنی نتواند با عفونت مبارزه کند، این تغییرات ممکن است منجر به تومور شوند. این تومورها معمولاً در گلو، نزدیک لوزه ها، سقف دهان یا در پایه زبان ایجاد می شوند.

* اینکه ویروس تغییرات کافی در سلول ها ایجاد کند تا تومور ایجاد شود نیاز به زمان طولانی دارد. فرد ممکن است بیشتر از 10 سال پس از آلودگی، به سرطان مبتلا شود.

* آمارها نشان می دهد که مردان 3 برابر زنان به سرطان های سر و گردن ناشی از HPV مبتلا می شوند.

* بیشتر مبتلایان در بازه سنی زیر 60 سال و به خصوص سنین 30 تا 40 ساله هستند.

* سرطان های سر و گردن بیماری های جدی هستند اما آنهایی که ناشی از HPV دهانی هستند خیلی خوب به درمان ها پاسخ می دهند.

چگونه خطر ابتلا را کاهش دهیم

  • تزریق واکسن HPV (گارداسیل، گارداسیل 9 و سرواریکس)
  • داشتن رابطه جنسی ایمن (استفاده از کاندوم و سد دندانی)
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • رژیم غذایی سالم سرشار از میوه ها، سبزیجات و غلات کامل
  • ورزش و فعالیت بدنی منظم
  • خواب کافی
  • عدم مصرف دخانیات
منبع
Oral HPV and Cancer

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا